Член на екипа на Bulgarian Endurance Championship. От 2005 година, включително до днес, е член на Организационната Комисия на националния любителски шампионат по картинг Auto-Kart Championship (първоначално носещ името Club F1 Kart Championship). С дългогодишен опит в организиране на спортни състезания във федерацията по ушу (източно бойно изкуство) и познания в сферата на изготвянето на спортни правилници и прилагането им. Професионалният му опит като програмист спомага за дейностите покрай изграждането на сайтовете, имиджа и вдигането на рейтинга на шампионатите, в които е част от организационния екип. Познанията му дават възможност още да се оптимизират множество процеси, свързани с динамиката на работа в екипa.

Има стабилна състезателна кариера, не само в моторните спортове, но и в източните бойни изкуства. Клубът му е 2 пъти републикански шампион по ушу, а в картинга, на любителско ниво, може да се похвали с челни класирания и победи в националния любителски шампионат по картинг Auto-Kart Championship и други индивидуални любителски картинг надпревари. Като пилот в Лотус София Моторспорт, с автомобил Lotus Elise, има една титла в "Ендуранс" през 2014 г., в клас "Състезателни, до 2000 куб см", и още една, отново през 2014 г., като участник в отбора на Чавдар Варийски Wildfire с BMW E36, в "Ендуранс", в клас "Туристически, над 2000 куб см". Голям брой състезания на Лотус София Моторспорт са спечелени благодарение на изгражданата от него стратегия, преди и по време на самите надпревари.

Експерт в сферата на софтуерното инженерство и проектите. Програмист по образование. Инструктор в Lotus Sofia Motorsport Driving School. Основател на Auto-Kart Racing School, в който се обучават състезатели по картинг, както на любителско, така и на професионално ниво.