Член на УС на Лотус София Моторспорт Клуб. От 2005 година насам е Председател на Организационната Комисия на националния любителски шампионат по картинг Auto-Kart Championship (първоначално носещ името Club F1 Kart Championship). Дългогодишният му опит в организиране на моторспорт надпревари е причината да бъде изключително фокусиран върху всички детайли покрай организирането на състезания. Отговаря за всички административни, маркетингови и медийни дейности в шампионата, като има не малка заслуга рейтинга на състезанията постоянно да върви нагоре.

Освен опит и знания в организирането на моторспорт състезания, има и доста сериозна състезателна кариера зад гърба си от 2005 г. насам. Макар на любителско ниво, успехите му включват множество класирания в топ 3 на националния любителски шампионат по картинг Auto-Kart Championship, една шампионска титла през 2011 г., успехи и победи в други индивидуални любителски картинг надпревари, както и общо 7 шампионски титли в Bulgarian Endurance Championship - 6 като пилот в Лотус София Моторспорт, с автомобил Lotus Elise - една в генералното класиране за 2017 г.; две в "Ендуранс" през 2014 и 2017 г., две в "Ендуранс Спринт" през 2016 и 2017 г. и една в "Ендуранс Пол" през 2016 г., в клас "Състезателни, до 2000 куб см"; и 1 титла, отново през 2014 г., като участник в отбора на Чавдар Варийски Wildfire с BMW E36, в "Ендуранс", в клас "Туристически, над 2000 куб см".

Експерт в сферата на компютърния хардуер и проектите. Икономист по образование. Инструктор в Lotus Sofia Motorsport Driving School. От над 10 години се занимава активно и със спортна, най-вече моторспорт фотография.